_DSC0729_small

Janne Hirsimäki ohjaamassa Kimmo Lindholmia. Aloittelijafiilistä saadaan heittämällä heikommalla kädellä.

Vaikka alkukesä on ollut viileä, Suomen frisbeegolfkouluttajien juuri käynnistynyt koulutustoiminta käy kuumana. Ensimmäiset neljä kurssia on pidetty Kisakallion Urheiluopistolla Lohjalla (kaksi eri kurssia), Virpiniemen liikuntaopistolla Oulussa ja Peurunka DiscGolf Training Centerissä Laukaalla. Kursseja tarjotaan siis ympäri Suomea ja kesän koulutustarjontaan pääset tutustumaan kalenterissamme. Mikäli haluat seurallesi (tai mille tahansa ryhmälle) oman koulutuksen, myös sellainen on mahdollista, kunhan sinulla on vähintään 8 osallistujaa.

Kursseja vetävät aluevalmentajamme, jotka ovat lajille omistautuneita ammattilaisia. Myös heille nyt aloitetut Frisbeegolfohjaaja 1 -kurssit ovat uusi kokemus – he kouluttavat nyt ensimmäistä kertaa uusia ohjaajia yhteisesti sovitun kaavan mukaan. Kahden päivän Ohjaaja 1 -kurssilta valmistuvat saavat hyvät ja yhtenäiset edellytykset järjestää lajiesittelyitä ja frisbeegolfin peruskursseja. Tällä tavoin paras tietotaito saadaan levitettyä tehokkaasti koko kansalle.

Oli mielenkiintoista suunnitella viikonloppukurssiamme, sillä heitto-opetuksen sijaan oli keskityttävä ohjausopetukseen. Omat kurssilaiseni olivat erittäin motivoituneita ja viikonloppuna käymämme harjoitteet ja keskustelut olivat antoisia. Etenkin heittotekniikan jakaminen helposti miellettäviin osiin sai kiitosta. Opin itsekin paljon uutta.”, totesi kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Virpiniemen liikuntaopistossa kurssin vetänyt Pohjois-Suomen aluevalmentajamme Erno Väyrynen.

Erno Väyrynen käymässä läpi rystyheittotekniikan opettamista Sauli Kotikankaan kanssa Virpiniemen liikuntaopistolla Oulussa.

Erno Väyrynen käymässä läpi rystyheittotekniikan opettamista Sauli Kotikankaan kanssa Virpiniemen liikuntaopistolla Oulussa.

Jokainen kouluttajamme on saanut kursseistaan hyvää palautetta. Ohessa muutamia poimintoja:

  • ”Kurssi oli erittäin onnistunut ja Markon kokemus lajista huokui läpi.”
  • ”Tapa vetää tapahtumaa oli hyvä ja tarpeeksi rauhallinen, ei kiire ja jäi paljon aikaa keskusteluille ja vapaalle ajatusten vaihdolle. Sami hoiti homman hyvin. Olen todella tyytyväinen.”
  • ”Teorian ja käytännön suhde oli tasapainossa, kuten kurssi muutenkin kokonaisuutena. Kurssilta sai tarvittavat työkalut introjen ja alkeiskurssien vetämiseen. Erinomaisesti läpi vedetty kurssi! Kiitos Erno.”
  • ”Kurssilla oli erittäin hyvää se, että Visa osasi mukauttaa sisältöjä ja opetusmenetelmiä ryhmän tason mukaan joustavasti.”

Myös rakentavaa kritiikkiä, varsinkin koulutuksen sisällöstä, olemme saaneet. Ohessa parhaita paloja:

  • ”Ohjaamiseen opettamista oli nähdäkseni liian vähän, mutta en suoraan osaa sanoa, mitä aiheita tähän tulisi lisätä. Ohjaamiseen opettaminen on mielestäni se kulmakivi, jota tulisi edelleen hioa.”
  • ”Harjoitepankkiin kaipaisin vielä lisää materiaalia.”
  • ”Lämmittelyn merkitystä voisi tuoda vielä lisää esille. Jokainen vamma on liikaa ja varsinkin jos vamma tulee esittelyssä on se myös lajille huonoa pr:ää.”
  • ”Ohjaajaharjoittelua voisi kehittää esimerkiksi niin, että lauantain lopuksi arvotaan jokaiselle kurssilaiselle yksi osa-alue josta hän pitää ohjauksen ryhmälle sunnuntaina.”

Kiitokset kaikille palautetta lähettäneille, ja toivottavasti loputkin jaksavat täyttää lyhyen kyselylomakkeen. Palaute on meille ensiarvoisen tärkeää, jotta voimme kehittää koulutusjärjestelmäämme ja -menetelmiä edelleen. Se on jo nyt maailman paras lajissaan, mutta se ei riitä meille.